Ügynök voltam, az is maradok?

2015. február 02. 09:58 - Captain Ü

1 milliárd Ft-os kárkifizetés egy Trabant miatt

Kötelező biztosítás (KGFB) alapján, Magyarországon

Az 1990-es években az egyik meghatározó Magyar biztosítótársaság kifizetett nagyságrendileg 1 milliárd Ft-os kártérítést egy fiatal külföldi házaspárnak, egy Magyarországon történt baleset miatt.
Senki nem halt meg, a külföldiek Magyar kórházi kezelés után saját lábukon távozhattak, más sérülés, kár, nem történt.

Hogy lett ebből 1.000.000.000 Ft?

A külföldi házaspár Magyarországon nyaralt, és szerencsétlen módon, az említett Trabant vezetőjének a hibájából, karamboloztak.Ebből következően, személyi sérülés miatt, a külföldiek kórházba kerültek, ápolásra szorultak. A sérülések nem voltak életveszélyesek, a turisták rövidesen hazamehettek.
A házaspár hölgy tagja állapotos volt ekkor.

Itt a történetnek 1.számú kulcspontja - mivel a későbbiekben megszülető baba fogyatékkal született meg.

Egy, a dolgát megfelelően értő ügyvéd (külföldi, külföldi bíróságon) összefüggést állított fel a Magyarországon elszenvedett korábbi baleset és a fogyatékkal születő baba állapota között. A bíró helyt adott a jogi képviselő álláspontjának. Ami ez után következett, az már csak rutin eljárás volt.
 A bíróság, munkaképesség csökkenése miatt, nem vagyoni kártérítés címén az újszülött részére egész eljövendő életére jogosnak találta a kieső jövedelem pótlását, a Magyar károkozó sofőr által.

Itt a 2. számú kulcspontja a sztorinak - abból következően, hogy a baleset miatt fogyatékkal született gyermek szülei képzőművészek voltak, gyaníthatóan a gyerek is képzőművész lett volna, megállapítottak egy képzőművész életre szóló jövedelmet. Ezt havi járadékként várták el kifizetni. Nos, ezt a Magyar biztosító inkább egyben kinyögte, így egymilliárd Ft. lett belőle.
Egy egész életre szóló jövedelem egy összegben komoly summa, főleg, ha a szülők képzőművészek és a bíróság is egy képzőművész becsült egész életre szóló kieső jövedelmét ítéli meg nem vagyoni kártérítésként.
Így már meg is van az 1 milliárd HUF.

Tanulság?
Nem tudom van-e? Az mindenképpen az, hogy kötelező felelősség biztosítás nélkül közlekedni öngyilkos dolog!
Állítólag ma, 2014.november 27-én is biztosan van 50-100 ezer magyar jármű, amin nincs érvényes kötelező biztosítás.
(Az egy másik sztori, hogy ha nincs köteleződ, és kárt okozol, akkor is fizetnek helyetted, de azt nem köszönöd meg, mert minden vagyonodat kiperelhetik alólad - ha ugyan van mit....)




Az iPad készülékemről küldve

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://exugynok.blog.hu/api/trackback/id/tr377132629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Ügynök voltam, az is maradok?
süti beállítások módosítása